Prorate Arrears (August 2007)
Question: Can you provide me with procedures to prorate the obligation amount in the following situation for an arrears calculation?  We have a debate on this one.
 

Child is placed in foster care at the middle of the month. What is the procedure for prorating support for that month?
 

*Answer:  When a child enters Foster Care or leaves Foster Care, the obligation amount is not prorated between the two types of benefits during that month.
 

*Note:   Additional information on this subject is included in the 5/05 Q&A titled “Prorating an Obligation” listed under the subject of Payee Conversion on the Q&A link from the DCS web page. The responses to these two related questions are based on DCS’ interpretation of 45 CFR 302.52(b) (1). 
