Copies of System Information (Sept. 2004) 

QUESTION:  “Is it a problem to give copied system information to the client regarding her payments she's received for verification to HUD?  Is this some kind of system violation?”

ANSWER:  The answer to this question, as copied below, was provided in September 2003, Question and Answers:  

Office of General Counsel (OGC) clarified in Legal Opinion CHR-OC-96-057 that child support staff may provide child support payment information to a local housing authority upon a written, signed release from the custodial parent.  This release of information must be based upon a handwritten authorization witnessed by child support staff or notarized.  Staff also may provide child support payment information to the custodial parent so that he or she may provide this information directly to a local housing authority.

Please click on the link and read Kentucky Child Support Handbook Subsection 6.050, Release of Case Information, http://cfc.state.ky.us/dcspolicies/docs/Section%206.000,%20Confidentiality%20and%20Safeguarding%20Records.doc, for additional information contained in the Legal Opinion CHR-OC-96-057.  The legal opinion is not available electronically; however, a synopsis or summary of the legal opinion is provided in the above mentioned Handbook Subsection.  Also, please note on page seven, the IV-D information that cannot be released includes:
· the address of either the custodial parent or the noncustodial parent or obligor,

· the employer of either the custodial parent or the noncustodial parent or obligor, and

· specific information contained in the case record such as social security numbers.

